در ابتدا لازم است درباره لغات مورد استفاده در این مقاله توضیح داده شود؛ دسته ای از ماهواره ها و فضاپیماها با اندازه ای کوچک و در ابعاد استاندارد هستند که واژه انگلیسی Cubesats برای آنها به کار برده می شود، در زبان فارسی معادلهای مختلفی برای آنها مورد استفاده قرار می گیرد که می توان به کیوب ست، ماهواره مکعبی، مینی ماهواره و تاسواره اشاره کرد، عبارت تاسواره برای اولین بار در جریان برگزاری مسابقه طراحی Cubesats توسط سازمان فضایی ایران برای این دسته از فضاپیماها استفاده شد. ما نیز برای استفاده حداقل از عبارات انگلیسی، در این مقاله عبارت تاسواره را به جای عبارات دیگر برای بیان واژه Cubesats استفاده خواهیم کرد.
اینک با “مجله اینترنتی فناوری رباتیک SpaceRobot” همراه باشید تا با ماموریت MarCO آشنا شوید؛
در زمان پرتاب سطح نشین InSight دو تاسواره برای اولین بار با یک فضاپیما در سفر به اعماق فضا همراه شدند. اگر این راه پیمایی فضایی توسط تاسواره های جدید ناسا با موفقیت انجام شود فناوری انها به ناسا کمک می کند تا اطلاعات به روز و دقیقی را از وضعیت فرود InSight دریافت کند.
ازمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا در کالیفرنیا دو تاسواره تقویتی- ارتباطی با نام ماموریت MarCO ساخته است. تاسواره ها دسته ای از فضاپیماها و ماهواره ها هستند که بیشتر توسط دانشجویان طراحی و ساخته می شوند.
این دو تاسواره تا نزدیکی مریخ به همراه InSight در داخل موشک حامل اطلس۵ سفر می کنند و در زمان مشخصی از حامل جداشده و بعد از بازکردن پنلها و انتن های خود راهپیمایی هخد در اطراف مریخ را آغاز می کنند.
تاسواره های MarCO دارای ۵ بخش مختلف هستند، بخش اصلی که پردازشگر و مدارهای مرتبط با ارتباطات و باتری در ان قرار دارد در ابعاد یک مکعب مستطیل ۳۶.۶*۲۴.۳*۱۱.۸ ساخته شده است. جیم گرین مدیر بخش علوم سیاره ناسا گفته است؛ “تاسواره ها برای تبادل سیگنالهای بین ما و InSight ساخته شده اند تا اطلاعات را در زمان فرود InSight به راحتی دریافت و ارسال کنیم.”همچنین “ماموریت MarCO تاثیری در موفق بودن ماموریت Insight نخواهد داشت.” و از تاسواره های MarCO تنها برای تست اسفاده خواهد شد تا در صورت موفقیت، از تکنولوژی انها برای مطالعه و بررسی منظومه شمسی استفاده شود.
این تاسواره ها از پنل های خورشیدی برای تامین انرژی خود کمک می گیرند.
در طول عملیات ورود، فرود و نشستن (EDL) ربات InSight، فرودگر اطلاعات را در گروه رادیویی UHF به فضاپیمای مدارگرد MRO که در اطراف مریخ در حال چرخش است ارسال می کند، سپس MRO اطلاعات EDL را در گروه فرکانس باند X به زمین ارسال می کند، اما برای دریافت اطلاعات تایید یا عدم تایید فرود باید بیشتر از یک ساعت منتظر ماند، اینجاست که ایده استفاده از دوقلوهای مکعب مریخی MarCO مطرح می شود. گیرنده های MarCO، اطلاعات را به صورت UHF دریافت می کنند و سپس انها را تقویت و در باند X به زمین مخابره می کنند،
برای درک بهتر ماموریت MarCO می توانید فیلم زیر را که توسط صفحه فضاپیمای InSight در سایت ناسا ارائه شده است مشاهده فرمایید.
ترجمه و زیرنویس این ویدئو توسط “مجله اینترنتی فناوری رباتیک SapceRobot” اجرا شده است، امیدواریم از آن راضی باشید.
ما منتظر انتقادات و پیشنهادهای شما همراهان عزیز هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید