در این پست قصد بررسی یکی دیگر از سیستمهای رباتیک طراحی شده توسط شرکت فستوی آلمان را معرفی و بررسی کنیم، این سیستم نسبت به دیگر سیستمهای طراحی شده این شرکت تمرکز بیشتری را بر روی تعامل انسان و ربات دارد. BionicWorkplace یک سیستم رباتیک است که به کمک هوش مصتوعی قادر به تعامل با انسان می باشد. تا چندین سال محصولات تولید شده در صنعت دارای شکل و ظاهر کاملا یکسان داشتند، اما امروزه به سمت سفارشی شدن محصولات تولیدی می رویم به طوری که از یک محصول تعدادی متفاوتی از نظر شکل و ظاهر آن بسته به درخواست مشتری تولید می شود. برای بهتر شدن این بازار جدید می توان از رباتها برای تولید محصولات این چنینی استفاده کرد حال اگر هوش مصنوعی نیز به این سیستم ملحق شود خیلی سری تر و با دقت بیشتر خواسته های مشتری بر روی محصولات پیاده سازی می شود.
در ربات BionicWorkplace تمامی تعاملات لازم برای یک محیط کاری آینده محور فراهم می شود.
BionicCobot، یک بازوی ربات با شبیه سازی حرکت انسان
بخش اصلی سیستم BionicWorkplace بازوی رباتیک BionicCobot است که بر اساس مدل اناتومیکی بازوی انسان ساخته شده است که قادر به اجرای حرکات انعطاف پذیر و دقیق برای انجام وظایف حساس است. با توجه به انعطاف پذیری و ارتباط صوتی و بصری، این سیستم به راحتی می تواند با انسان تعامل داشته باشد. این سیستم می تواند کارهای طاقت فرسا و خطر ناک برای انسان را انجام دهد.
تجهیزات تعامل سیستم ربات با انسان
در BionicWorkplace، بازوی ربات بیونیک با کمک سیستمها و دستگاه های محیطی مختلفی که با هم ارتباط دارند می تواند سیستم هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی خود را تقویت کند. تمام محل کار به صورت ارگونومیک طراحی شده است و می تواند با افراد به صورت جداگانه سازگاری پیدا کند، در مرکز دید کاربر یک صفحه نمایش بزرگ وجود دارد که کاربر با بهره گیری از ان می تواند اطلاعات کاملی از وضعیت پروژه و ربات کسب کند. پروزکتور، سنسورهای مختلف و سیستمهای دوربین در اطراف نمایشگر قرار دارند که به طور مداوم موقعیت کاربر، قطعات و ابزارها را ثبت می کندبدین ترتیب انسان می تواند به طور مستقیم با BionicCobot تعامل و ارتباط لامسه ای و یا گفتاری داشته باشد.
تشخیص کاربر و موقعیت آن با استفاده از لباس مخصوص
این سیستم رباتیک، کاربر و حرکتهای آن را با کمک لباس مخصوصی که برای ربات تعریف شده است تشخیص می دهد. این لباس شامل یک آستین بلند با سنسورهای اینرسی است و همچنین دستکش مخصوصی که دارای سنسورهایی نظیر مادون قرمز است که به BionicCobot کمک می کند تا اشیاء را با دقت به کاربر تحویل دهد.
کنترل از راه دور با کمک عینک واقعیت افزوده
یکی دیگر از سیستمهای تعاملی این ربات سیستم کنترل از راه دور آن است. برای این منظور یک دوربین استریو سه بعدی با زاویه دید ۱۸۰ درجه تمام فضای کاری را ثبت می کند. همزمان و در مکانی دیگر کا کاربر در آن قرار دارد اطلاعات محیط کار به کمک عینک واقعیت افزوده برای کاربر قابل مشاهده است و کاربر می تواند با حرکات دست خود نسبت به کنترل بازوی BionicCobot اقدام کند.
دیدگاهتان را بنویسید